Fabrikanten
Info

Wat is FoodDESK

Zoals u weet is elke handelaar in voeding VERPLICHT om aan allergenen-declaratie te doen en om voorverpakte voedingswaarden in bepaalde omstandigheden te voorzien van een label (ingrediëntenlijst, allergenen en binnenkort ook de voedingswaarden).

Voor dat FoodDESK bestond waren de handelaren verplicht om alle technische fiches bij de fabrikanten / leveranciers op te vragen en manueel een allergenenlijst op te stellen. Dit is voor zowel de handelaar als voor de kwaliteitsverantwoordelijke van het bedrijf een zeer tijdrovende bezigheid. Om deze handelingen te verlichten hebben we het FoodDESK platform ontwikkeld dat op 1 april 2015 werd gelanceerd.

Ons platform bestaat uit een zeer geavanceerd recepturensysteem dat gelinkt is aan de FoodDESK databank met technische fiches van meer dan 800 fabrikanten. Indien er een bepaald product (fiche) niet in onze databank aanwezig is kan de handelaar dit eenvoudig aangeven en dan wordt deze fiche door FoodDESK geïmplementeerd in de databank. Deze manier van werken maakt FoodDESK uniek in de sector temeer dat alle handelaren samenwerken aan dit project.